Het nieuwe en aankomende vijfde album van Fractal Mirror is nagenoeg af. De band bestaat nog steeds uit de Amerikaan Frank L. Urbaniak op drums, percussie en alle teksten, de Nederlanders Ed van Haagen op basgitaar en Leo Koperdraat op zang en toetsen. Daarnaast is er een nieuw bandlid tot de band toegetreden, de Brit Gareth Cole heeft veel van het gitaarwerk voor zijn rekening genomen. Het album wordt momenteel gemixt door Brett Kull (Echolyn, Rise Twain) die ook de achtergrondzang zal vervullen. De mastering zal opnieuw gedaan worden door Larry Fast (Peter Gabriel, Synergy). Naast een fysieke cd en download is er ook een kans dat het album op vinyl zal worden uitgebracht.

Met het toetreden van Gareth Cole krijgt Fractal Mirror meer de mogelijkheid om te jammen waardoor het uitwerken van de nummers dit keer anders is verlopen. Waar het vorige album Close to Vapour uit 2018 puntigere nummers bevatte heeft de band voor het nieuwe album de uitdaging gezocht in wat langere tracks. De tracklist ziet er als volgt uit:

Start 4:28
Ashes 17:27
Slip Away 4:18
Shadow Man 5:46
Kindom of the Lost 4:18
Borders 12:46

Progwereld heeft de vorige vier albums positief gerecenseerd en vind je hier: Strange Attractors, Garden Of Ghosts, Slow Burn 1 en Close To Vapour.