Kauan

Sorni Nai Live

Info
Uitgekomen in: 2021
Land van herkomst: Rusland
Label: Artofact Records
Website: http://kauanmusic.com
Tracklist
Akva (7:57)
Kit (7:08)
Khurum (7:50)
Nila (7:18)
At (7:19)
Khot (8:20)
Sat (6:14)
Anton Belov: gitaar, zang, toetsen en programmering
Alina Belova: toetsen en achtergrondzang
Anatoly Gavrylov: viool
Anton Skrynnik: drums
Les Vynogradoff: basgitaar en achtergrondzang
Ice Fleet (2021)
Kaiho (2017)
Sorni Nai (2015)
Muistumia (2014)
Pirut (2013)
Kuu.. (2011)
Aava Tuulen Maa (2009)
Tietäjän Laulu (2008)
Lumikuuro (2007)

Ere aan wie ere toekomt.

Het was collega Ruard Veltmaat die in zijn ontembare drang naar nieuwe muziek, mij op Kauan wees. Ik kreeg een appje met de link naar het album “Kaiho” met de mededeling dat dit echt iets voor mij was. Ik zat thuis te werken en besloot meteen maar het album op te zetten. Ik was direct verkocht. Dat album draai ik nog zeker eens per maand. De rest van de discografie ging er bij mij ook goed in. Vooral “Aava Tuulen Maa” uit 2009 en het conceptalbum “Sorni Nai” uit 2015 vind ik briljant.

Van die laatste is nu een live versie uitgekomen. Op 26 februari 2016 gaf de band een optreden in Kiev waarin de albums “Pirut” en “Sorni Nai” achter elkaar integraal gespeeld werden. Een geweldig optreden dat je met kippenvel zal bekijken en beluisteren. Het laat een band in topvorm horen.
Deze live-versie van “Sorni Nai” is nu op cd en vinyl verkrijgbaar en heeft een nieuwe mix gekregen. Ik draai er niet omheen, het album klink subliem. Het verhaal over negen bergbeklimmers die, onder uiterst mysterieuze omstandigheden, op 2 Februari 1959 de dood vonden in het Oeralgebergte tijdens een expeditie, trekt echt als een film aan je voorbij. De band heeft echter de hele live beleving, zoals het geluid van het publiek, uit de mix gehaald. Daardoor kun je het album beter zien als een opgepoetste versie van het origineel (dat al geweldig klonk). Dat brengt bij mij de vraag op waarom dit album eigenlijk uit is gebracht? Waarom is bijvoorbeeld het gefilmde optreden niet als dvd bijgevoegd?

Nu is het wel zo dat het album “Sorni Nai” niet eenvoudig meer te verkrijgen is. Dus mocht je het album nog niet hebben, dán is deze versie een must. Heb je het album al en hoop je op een echte live ervaring, dan word je met deze release teleurgesteld.

CD:

Send this to a friend