Het Poolse Amarok komt op 21 januari 2023 naar Poppodium Boerderij in Zoetermeer voor een uniek optreden. Het voorprogramma wordt verzorgd door het Nederlandse Semistereo.

Amarok werd opgericht door multi-instrumentalist Michal Wojtas en Bartosz Jackowski. Ze brachten aardig wat albums uit: Amarok (2002), Sol de Medianoche (2008), Hunt (2017), The Storm (2019) en Hero (2021). In 2003 ging Amarok verder als solo-project van Michal Wojtas.

Jacco Stijkel gaf ook een mooie inkijk in wat je van de muziek mag verwachten: “Als ik de muziek in het kort zou beschrijven kom ik op een kruising van hun landgenoten Albion met een elektronische versie van het latere Riverside terecht. Smaakvolle en melancholische prog waarbij de toetsen zorgen voor repeterende en sfeervolle soundscapes waarbij de gitaar alle ruimte krijgt om hartverscheurend te janken. Als hier bovenop gloedvolle zang wordt gelegd, heb je een fijn stukje prog.”.
Semistereo wordt in 2006 opgericht en “As The Pressure Drops” verschijnt één jaar later. Het vijftal zegt zich te laten beïnvloeden door bekende namen als Jeff Buckley, Marillion, Pink Floyd, Radiohead en Tool. Sindsdien timmert de band aardig aan de weg. Hun laatste album “Zabriskii” zag in 2019 het licht. Ruard Veltmaat schrijft over dat album: ‘Semistereo maakt ongrijpbare en wat gruizige gitaarmuziek, maar brengt over de hele linie een herkenbare sound.’
Op zaterdag 21 januari 2023 zijn beide bands dus live te aanschouwen op de buhne van Poppodium Boerderij in Zoetermeer. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Meer info en tickets via deze link.